sâmbătă, 13 iulie 2013

Cum sa montezi singur un intrerupator in cativa pasi simpli


Cum sa montezi singur un intrerupator in cativa pasi simpli
Uneori de voie, alteori de nevoie, facem singuri diverse lucrari prin casa. De la banalul schimbat al unui bec pana la lucrari ce necesita un grad redus de specializare, indemanare, cunostinte, cum ar fi schimbatul bateriei de la chiuveta, al unei prize sau al unui intrerupator. Doar n-o sa chemam electricianul pentru lucruri banale. Iar daca n-ai montat niciodata un intrerupator, iata cum poti face aceasta operatiune chiar de unul singur.


Pasul 1. Asigura-te ca ai cele necesare, adica intrerupatorul nou, functional, surubelnita izolata, creion de tensiune.
Pasul 2. Aprinde becul in camera in care vei schimba intrerupatorul. Scoate sigurantele / ridica clapetele de la tabloul electric. Cand se stinge becul inseamna ca nu mai este tensiune in intrerupator.
Pasul 3. Scoate masca intrerupatorului. Apoi scoate butoanele tragand de ele. Incearca sa nu folosesti surubelnita pentru a scoate butoanele deoarece ai putea rupe piciorusele de sustinere.
Pasul 4. Dupa ce ai scos butoanele si fata / masca intrerupatorului, desurubeaza cele doua suruburi care tin intrerupatorul prins in perete. In felul acesta, cele doua “gheare” din interiorul intrerupatorului, care-l tin fixat in perete, sunt slabite (se deplaseaza spre centrul intrerupatorului) si permit extragerea intrerupatorului din perete.
Pasul 5. Desurubeaza suruburile care tin firele.
Acestia sunt pasii pentru demontarea intrerupatorului. Pentru a monta noul intrerupator urmezi aceiasi pasi, dar in sens invers. Adica insurubezi suruburile de la fire, introduci intrerupatorul in perete, strangi suruburile astfel incat “ghearele” sa se fixeze in perete, montezi butoanele si masca intrerupatorului, apoi pui iar sigurantele la tabloul electric. Daca becul se aprinde, felicitari, tocmai ai montat singur un intrerupator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu