sâmbătă, 13 iulie 2013

Cum sa montezi o cada de baie


Cum sa montezi o cada de baie
Montajul e ca un sport. Cel mai bine e sa incepi cu incalzirea. Inainte sa te apuci de “chestii serioase” trebuie sa montezi pe cada scurgerea si preaplinul.
Dupa ce ai terminat cu primul pas, poti sa montezi picioarele de metal ale cazii. Pentru o buna stabilitate este recomandat sa folosesti placute auto-adezive cand asezi cada pe picioare. Desi intelepciunea populara propune si alte metode de spijinire a cazii, precum placile de BCA, patul de spuma sau chiar de nisip, cea mai buna solutie este cea recomandata de producator –scheletul metalic special pentru cazi.

Vrem sa facem treaba de profesionisti, iar asta insemna o cada paralela cu solul si nu inclinata intr-o directie sau alta. Cum picioarele scheletului metalic sunt reglabile pe inaltime cu ajutorul unor suruburi, tot ce mai trebuie este o simpla nivela si cada va fi reglata la perfectie. Odata stabilita inaltimea ideala, poti sa fixezi picioarele cazii cu ciment, de preferinta unul cu uscare rapida.

In acest moment esti gata sa cuplezi racordurile de scurgere si sa verifici imbinarile. Daca toate imbinarile sunt etanse insemna ca ai facut treaba bine si poti sa treci la detaliile finale. Trebuie sa fixezi masca frontala si cea laterala. O poti face simplu datorita suruburilor de imbinare si pentru a preveni scurgerile de apa, la final, sa folosesti silicon in zonele de prindere. Aproape ca ai terminat. Iti mai ramane doar sa etanseizezi imbinarea dintre peretii de faianta si cada. Tot cu silicon se face si asta. E floare la ureche, mai ales ca deja ai invatat cum sa-l aplici. Cada ta e acum gata sa fie folosita de intreaga familie.

In functie de aranjarea cazii in camera de baie pentru a preveni stropirea gresiei din baie poti cumpara si un paravan de sticla pentru cada care previne stropirea cu apa a spatiului din jurul cazii. Paravanele vin in diverse forme si marimi, sunt usor de montat si mult mai elegante decat perdelele clasice de dus. 

Succes la treaba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu